به گزارش همشهری آنلاین، افسردگی فصلی (Seasonal Affective Disorder) یکی از انواع اختلالات خلقی است که به صورت دورهای در فصول سرد سال و بیشتر در افرادی که زمینه کمتحرکی یا بیماریهای روانی و عصبی دارند، بروز مییابد. افسردگی فصلی تقریبا شبیه همان افسردگی (Depression) است. با این تفاوت که در برخی از فصول سال رخ میدهد و با تغییر فصل برطرف میشود.
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که هر سال در فصل پاییز دچار افسردگی میشوید، وقت و بی وقت دلتان میگیرد، دلشوره و اضطراب دارید، حوصله هیچ کاری را ندارید و درکل غمزده و گرفتهاید، مطلب زیر را بخوانید. چون حال بد ما خیلی وقتها از ندانستن و ناآگاهی هم نشأت میگیرد.
- مقابله با افسردگی فصلی
* برای پیشگیری از بروز افسردگی فصلی یا افسردگی پاییزی توصیه میشود از آنجا که نور درمانی، اساس درمان افسردگی فصلی است، بنابراین تقریبا هر روز در فضای باز کمی پیادهروی کنید. البته این موضوع بستگی به این دارد که هوا آلوده نباشد. وگرنه پیادهروی در هوای آلوده علاوه بر تشدید افسردگی موجب بروز بیماریهای دیگر نیز میشود.
* یکی از دلایل افسردگی فصلی در پاییز، روزهای کوتاه و ابری است. بنابراین بهرهگیری بیشتر از نور طبیعی یا مصنوعی برای کاهش این نوع افسردگی خالی از فایده نیست.
* از ویتامینهایی مانند ویتامین D و ریزمغذیهایی مثل زینک استفاده کنید، تعاملات اجتماعی خود را بالا ببرید و از تنها نشستن در خانه بپرهیزید. تنها ماندن به مدت طولانی خود عامل ایجاد و پیشرفت افسردگی است. پس با دوستانتان معاشرت داشته باشید.
* حتما برنامهای برای حفظ سلامت جسمی خود مثل شنا و پیادهروی و برنامهای برای ارتقای سلامت روانی مثل یادگرفتن چیزهای جدید داشته باشید.
* مصرف غذاهای دریایی و سبزیجات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید و مصرف غذاهای دارای چربی زیاد و مواد افزودنی و نوشابه و فستفود را کم کنید. از خوردن غذاهای شور، ترش و تند هم خودداری کنید. آب و مایعات را هم خیلی سرد ننوشید.
* برنامه خواب ثابت داشته باشید و از پرخوابی یا کمخوابی بپرهیزید.
* اگر میتوانید، سفرهای کوتاه زمستانی به مناطق آفتابی داشته باشید.
* تغییرات و برنامهریزیهای مفید را از اهداف کوچک مثل خواندن یک کتاب کمحجم یا روزانه ۱۰ دقیقه پیادهروی شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.
* گل بکارید یا خاک گلدان را عوض کنید. رسیدگی به گلها و گیاهان و نگه داشتن آنها در خانه در بهبود حال افسرده بسیار موثر است.
* به رنگهای گرم زیاد نگاه کنید. روانشناسان، استفاده از روش «رنگدرمانی» را برای مبارزه با افسردگی توصیه میکنند. رنگ های روشن و گرم باعث تقویت روحیه و احساس شادی میشوند.
* اگر با راهکارهای گفتهشده در شرایط روانیتان تغییری ایجاد نشد، نشان میدهد که افسردگی شما شدیدتر از این حرفهاست و باید حتما به روانپزشک یا تراپیست مراجعه کنید. رواندرمانگرها از طریق دارو یا رواندرمانی کمک موثرتری به شما خواهند کرد.
نظر شما